Nieuws

  • 26 juni, 2022
    De BBQ was druk bezocht. De lokatie was River Side in Appeltern, een schitterende plek.150 personen hadden zich tegoed gedaan aan een heerlijke en goed verzorgde BBQ met daarbij behorende drankjes. Er is veel onderling gesproken en er zijn weer diverse kaartjes uitgereikt aan elkaar. Een zeer...

25 JUNI BARBECUE, LOCATIE RIVERSIDE

OMW, Ondernemend Maas & Waal, organiseert namens de gezamenlijke ondernemersverenigingen en businessclub (Dreumelse Ondernemersvereniging, Verassend Leeuwen, Drutense Ondernemersvereniging, Ondernemersvereniging De Gouden Ham en Businessclub Maas & Waal op donderdag 25 juni a.s. een gezellige, culturele, informatieve en vooral inspirerende barbecue voor alle aangesloten leden van bovengenoemde verenigingen, ter afsluiting van het voorseizoen.

We hebben hiervoor een schitterende locatie in de Gouden Ham gereserveerd. Graag voor 20 juni opgeven via http://ov-degoudenham.nl/aanmelden-voor-activiteit 

Eigen bijdrag is 20,- per persoon

Riverside Outdoor & Events (voor route beschrijving zie: www.riverside-outdoor.nl

Hamsestraat 2

6629 KT Appeltern

 

Vanaf 16.00 uur is er voor de cultuurliefhebbers gelegenheid mee te bouwen aan een deel van het Mater Mosa Project (informatie zie onder).

Dit bouwwerk zal vervolgens vervoerd worden naar het Parthenon aan de Maas aan de overzijde. Een leuke en ontspannende manier om eens op een andere manier met collega ondernemers in contact te komen. Voor diegene die behalve linkerhanden geen tijd hebben start vanaf 18.00 de rest van het programma.

 

Rond 18.00 uur zal een door de Rabobank gesponsorde gastspreker zorgen voor inspirerend informatie. Koen van Haastert geeft een presentatie over sponsoring door het bedrijfsleven. Hierin geeft hij antwoord op vragen als: Wat kun je ermee als sponsor, wat doe je wel en wat moet je niet doen? Hoe haal je het beste uit jouw sponsoring? Etc.

Vervolgens komt er een korte toelichting op Dijkensport. Een evenement dat in 15 jaar enorm gegroeid is. Zij vertellen over hun manier van het aantrekken van sponsoren en het activeren van sponsors tijdens hun event. Aansluitend zijn de barbecue’s inmiddels opgestookt om ook de inwendige mens te voorzien van inspiratie.

Achtergrond

De vrede en welvaart die Europa de afgelopen decennia heeft gebracht, wordt vaak overschaduwd door somberheid en scepsis. Voor veel mensen staat Europa op te grote afstand.

Zij ervaren Europa niet als iets van zichzelf, maar van regeringen en politiek leiders. Mater Mosa laat zien dat het ook anders kan. Het laat Europese integratie van onderaf ontstaan.

Langs 925 kilometer Maas leven miljoenen mensen en talloze bedrijven en organisaties in verbondenheid met hun rivier. Door de band met de Maas zijn ze ook met elkaar verbonden. Samen vormen ze een riviergemeenschap met een grote culturele diversiteit en een enorm samenwerkingspotentieel. De internationale Maasbiënnale Mater Mosa brengt ze bijeen en laat een bont palet ontstaan van kunst, ambachten, folklore en streekcultuur langs de gehele loop van de Maas. Het laat de Maas de komende jaren uitgroeien tot culturele rivier van Europa, en wil daarmee bijdragen aan een sociaal en economisch hechtere Maasregio. De eerste editie vindt plaats in de zomermaanden van 2015.

De Brabantse kunstenaar Antoon Versteegde bouwt wereldwijd enorme installaties van bamboe. Het initiatief Mater Mosa inspireerde hem om het Parthenon, de beroemde Griekse tempel op de berg Acropolis op ware grootte te gaan bouwen. Een enorm bouwwerk van 70 m lang, 32 m breed en 16 m hoog, gemaakt van alleen bamboe en elastieken!

Parthenon aan de Maas is een community art project. Onderdelen van de tempel worden gebouwd door groepen mensen uit bedrijven, scholen, instellingen en particulieren uit het hele stroomgebied van de Maas. Voor meer info: http://matermosa.eu/nl/projecten2015/parthenon/

Megen krijgt Parthenon aan de Maas

http://matermosa.eu/wp-content/uploads/2014/10/Parthenon-acropolis.jpg

In juni 2015 verrijst aan de Maas bij Megen het Parthenon, de beroemde Griekse tempel op de berg Acropolis bij Athene. De tempel wordt op ware grootte gebouwd van bamboe en elastieken en is een ontwerp van kunstenaar Antoon Versteegde.

Parthenon aan de Maas is een tussenstap naar Luxor aan de Maas, een project dat Mater Mosa en kunstenaar Antoon Versteegde begin dit jaar aan de Megense bevolking en pers presenteerden. ´Parthenon´ vraagt minder organisatie, logistiek en sponsoring dan ‘Luxor’ maar staat evenzeer garant voor een succesvol bamboekunstwerk.

Met alle ervaring die het bouwen van Parthenon aan de Maas oplevert, zijn de initiatiefnemers vastberaden om het grotere ‘Luxor’ in 2017 alsnog realiseren. Dit sluit meteen ook aan bij de wens van de Megenaren om er een terugkerend evenement van te maken.

Met Parthenon aan de Maas krijgt Megen in 2015 een imposant bouwwerk van 70 x 32 x 16 meter dat veel publiek zal trekken. Een community art project waaraan vele bedrijven en vrijwilligers meewerken. Het staat symbool voor de democratie in Europa en is een aanwinst voor de startprogrammering van de Europese biënnale Mater Mosa.

Parthenon aan de Maas zal in de zomer van 2015 als cultuurtempel dienen. De opening wordt gevierd met een bij het thema passende voorstelling op meerdere avonden, voor een groot publiek. De opera Akhnaten, die thematisch verbonden is aan de Luxortempel, wordt verplaatst naar 2017.

 

Websiteontwikkeling: Steenkamp Automatisering