Nieuws

  • 03 september, 2019
    Op vrijdag 4 oktober organiseert de OVD voor zijn leden, hun partners en OMW leden het jaarlijkse uitje. Het uitje zal dit jaar naar Noord-Limburg gaan. Het definitieve programma betreft de gehele dag en ziet er als volgt uit: Allereerst brengen we een bezoek aan de tomatenteler Gielen die op...

Ondernemer van de maand

Joan Derk van der Capellen was lid van Provinciale Staten in Overijssel. Hij had ook een huis geërfd in Appeltern. Daar schreef hij in het diepste geheim zijn Pamflet “Aan het volk van Nederland”. Dit pamflet is de basis van onze grondwet. De tekst is nog steeds actueel.

STICHTING MUSICALPRODUCTIE MAAS&WAAL heeft hier een spectaculaire musical van gemaakt.

Het verhaal van de voorstelling is onderhoudend. De spannende soms komische, spectaculaire scenes met paarden, volksopstanden, liefde en verraad wisselen elkaar af. 
Omlijst met fantastische muziek van Stokkermans in een sfeervolle ambiance bij het kasteel in het gastvrije Appeltern. 
6 September kunnen alle leden van OMW tegen een gereduceerde prijs genieten van dit spectakel.

4 oktober uitje Noord Limburg met OVD

Op vrijdag 4 oktober organiseert de OVD voor zijn leden, hun partners en OMW leden het jaarlijkse uitje. Het uitje zal dit jaar naar Noord-Limburg gaan. Het definitieve programma betreft de gehele dag en ziet er als volgt uit:

 

Allereerst brengen we een bezoek aan de tomatenteler Gielen die op een duurzame wijze aardwarmte gebruikt voor het verwarmen van zijn kassen en schadelijke insecten bestrijdt met hun natuurlijk vijanden zoals de roofwands, sluipwesp en roofmijt. De rondleiding wordt gegeven door Ton Janssen, de man achter de Tasty Tom, die ons vertelt hoe hij de Duitse consument weer vertrouwen in de Nederlandse tomaten kon geven. We vervolgen ons uitje met een bezoek aan de stad Venlo waar we eerst een uitgebreide lunch gebruiken in Grand café De Keulse Kar. Na deze lunch gaan we de stad Venlo verkennen onder leiding van een zeer deskundige gids. De laatste activiteit betreft een bezoek aan de bierbrouwerij Hertog Jan in het nabij gelegen Arcen. Deze brouwerij staat bekend om meer kleinschalige productie en richt zich steeds meer op de productie van speciale bieren om zo op de verschuivingen binnen de biermarkt in te spelen. Dit bezoek bestaat uit een rondleiding door de productiefaciliteit waarna we ons tegoed kunnen doen aan een buffet dat geheel in het teken van de Oktoberfeesten staat. Het vervoer gebeurt uiteraard via de bekende “discobus”.

 

Dagprogramma:

 

9:00                       Verzamelen bij de Bogerd
9:30                       Vertrek met de bus
10:15 – 11:45         Bezoek bij teler Gielen
12:15 - 13:15        Lunch in Grand-Cafe
13:15 – 15:00        Rondleiding en bezoek aan Venlo
15:30 – 20:30        Bezoek aan brouwerij Hertog Jan en buffet
21:30                    Aankomst bij de Bogerd

 

Kosten voor deelname bedraagt voor niet-OVD leden 60 euro p.p. Dit bedrag dient voor 1 oktober 2019 aan de OVD te zijn over gemaakt naar NL95RABO0112700802 t.n.v. OVD onder de vermelding “uitstapje 4 oktober” en de namen van de deelnemers.

 

Belangstellenden kunnen zich opgeven via de volgende link: https://www.ovd-druten.nl/aanmelden-bijeenkomst-ovd

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Het OVD-bestuur

 

 

Websiteontwikkeling: Steenkamp Automatisering