Nieuws

  • 07 februari, 2018
    Ondernemersverenigingen in West Maas en Waal, De Gouden Ham, de Dreumelse Ondernemers Vereniging en Verrassend Leeuwen, Werkzaak Rivierenland, Werkcoöperatie West Maas en Waal en de gemeente West Maas en Waal hebben op 9 januari 2018 ingestemd met het vernieuwde “Lokaal Sociaal Akkoord 2018...

Ondernemer van de maand

 

Deze maand maken we kennis met Kamiel Oosterwaal van KOK Milieuopslagsystemen uit Maasbommel.

Kamiel heeft begin 2016 het bedrijf overgenomen en timmert sinds dien hard aan de weg. Door het hele team van nu 9 personen is veel energie gestoken in persoonlijke ontwikkeling zoals opleidingen en trainingen, terwijl Kamiel geïnvesteerd heeft in degelijke werktuigen. Het gaat zelfs zo goed dat een groter pand in Beneden Leeuwen of Druten wordt overwogen. “Vooral de hoogte moeten we in kunnen”, aldus Kamiel. “We maken specialistisch maatwerk voor de chemie, farmacie etc. Dit zijn regelmatig grote kasten en dan hebben we een werkhoogte van 12 mtr zeker nodig. De uitdaging ligt vooral bij het persoonlijk advies. Door onze creativiteit en innovativiteit gaan we ieder project weer blanco in. Dat maakt ons uniek”.

55 jaar geleden is Kamiel geboren in Breda, heeft technische commerciële opleidingen gevolgd en heeft ervaring opgedaan bij verschillende internationale maakbedrijven als eindverantwoordelijke. Samen met zijn vrouw hebben ze 5 kinderen en 4 kleinkinderen, 2 honden en 2 paarden. Lekker de bossen in met de honden en paarden kan perfect bij hun woonplaats Eindhoven. Vakanties worden gevierd aan zee. “Ik heb iets met eilanden. Alle voorzieningen moeten er zijn, maar het blijft wel overzichtelijk. Net als mijn bedrijf”, lacht hij.

 

LOKAAL SOCIAAL AKKOORD 2018-2021

Ondernemersverenigingen in West Maas en Waal, De Gouden Ham, de Dreumelse Ondernemers Vereniging en Verrassend Leeuwen, Werkzaak Rivierenland, Werkcoöperatie West Maas en Waal en de gemeente West Maas en Waal hebben op 9 januari 2018 ingestemd met het vernieuwde “Lokaal Sociaal Akkoord 2018 – 2021 West Maas en Waal” en de daarbij horende Uitvoeringsagenda.
 
Doel van dit Lokaal Sociaal Akkoord is in West Maas en Waal het ondernemersklimaat te verbeteren, de werkgelegenheid te vergroten, het aantal uitkeringsgerechtigden te verminderen, de deelname van uitkeringsgerechtigden aan het maatschappelijk verkeer te bevorderen en de laaggeletterdheid te bestrijden. Door middel van het ‘Lokaal Sociaal Akkoord 2018 – 2021 West Maas en Waal’ ontstaat er een meer samenhangend netwerk om sociaal- economische vraagstukken integraal en praktisch op te pakken.
 
Projecten
Er zijn tien projecten in het akkoord benoemd, met doelstellingen.De projecten in vogelvlucht:
 
1. Werkgelegenheid;
 
2. Digitale dienstverlening;
 
3. Verkenning van de mogelijkheden van glasvezel in de gemeente West Maas en Waal;
 
4. Voorkomen van overbodige regelgeving;
 
5. Regionaal Investeringsfonds;
 
6. Opwaarderen bedrijventerreinen;
 
7. Promotie van het gebied Maas en Waal;
 
8. Logistieke Hotspot Rivierenland;
 
9. Onderwijs en bedrijfsleven;
 
10. Laaggeletterdheid.
 
Volgens coördinerend wethouder Bert van Swam zal het “Uitvoeringsprogramma Lokaal Sociaal Akkoord 2018 -2021 West Maas en Waal” een positieve bijdrage leveren aan het sociaal- en economisch klimaat in West Maas en Waal en inwoners kansen bieden tot daadwerkelijke deelname aan de maatschappij. “Als meer inwoners economisch zelfstandig zijn, komt dat niet alleen henzelf maar de gehele gemeenschap ten goede”.
Websiteontwikkeling: Steenkamp Automatisering