Nieuws

  • 06 mei, 2020
      Beste ondernemers, Ondernemend Maas en Waal steunt jullie ook in deze bijzondere tijden. Daarom informeren wij jullie graag over deze mogelijkheid om extra omzet én gratis naamsbekendheid te genereren. Op zaterdagavond 16 mei wordt een speciale online bingo georganiseerd voor...

Ondernemer van de maand

De Kamper Kogge is een replica van een Hanzeschip. Het schip is 17 en 18 juli 2021 te bezoeken in de haven van Historische Maasbommel en maakt deel uit van de festiviteiten.

Er zijn veel vrijwilligers en materiaal nodig. Wil jij meehelpen aan dit bijzondere evenement? Geef je dan op en volg alle activiteiten op https://www.facebook.com/search/top/?q=hanzedagen%20maasbommel&epa=SEARCH_BOX

UITNODIGING 13 MEI THEMA AVOND "HOE VERDER MET EUROPA"

Uitnodiging
Thema-avond 'Hoe verder met Europa' 13 mei in D'n Bogerd
 
23 mei : Verkiezingen voor Europees parlement
13 mei:  Thema – Avond “Hoe verder met Europa”
Plaats: D’n Bogerd (Boudewijn de Groot zaal)
Van Heemstraweg 53, 6651 KH Druten.
Aanvang: 20.00u
 
Met:
Inleiding: Martijn Vermeulen, leraar geschiedenis Pax Christi College.
Lezing: Leon  de Jonge, voorzitter van Ondernemers Vereniging Druten(OVD), bestuurslid van Ondernemend Maas en Waal (OMW).
Discussie: m.b.v. stellingen.
Jongeren, ouderen, politici, ondernemers, etc. Iedereen is van harte welkom!!
 
Programma deel 1
Verenigd Europa: van realiteit naar illusie?
Besluiten van de Europese Unie raken in toenemende mate de leefwereld van de gewone burger. Waar in het verleden ‘Brussel’ meer op afstand bleef, is daar tegenwoordig geen sprake meer van. Macht verschuift van Europese regeringssteden naar het bovennationale bestuur van de Europese Unie. De aanstaande Europese verkiezingen raken nog meer dan voorheen de belangen van burgers.
Historicus Martijn Vermeulen zal op 13 mei een voordracht verzorgen over ontwikkelingen die in de twintigste eeuw geleid hebben tot Europese eenwording. Na twee bloedige wereldoorlogen moest het roer om. Europese volkeren dienden te verbroederen en vooral samen te werken. Een verenigd Europa als garantie voor vrede en veiligheid?
 
Programma deel 2
Balans en grenzen aan samenwerking?
Het Europese experiment begon als economische samenwerking echter is inmiddels uitgegroeid tot politieke unie met alle problemen van dien.
De aanvankelijke pro-Europa houding maakt de laatste jaren steeds meer plaats voor een kritische houding tegen gevolge van nationalistische politiek sentimenten zoals bij de Brexit. Hierdoor dreigen de economische voordelen te veel op de achtergrond te raken.
Leon de Jonge zal pogen een eerste voorzet te geven over een discussie over de kerntaken van de toekomstige EU vanuit een economisch perspectief.
 
Gratis toegang
Deze discussieavond is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.
Wij hopen op een grote opkomst op 13 mei!
Plaats: D’n Bogerd (Boudewijn de Groot zaal),
Van Heemstraweg 53, 6651 KH Druten.
Aanvang: 20.00u
Datum: maandag 13 mei 2019
 

 

 

Websiteontwikkeling: Steenkamp Automatisering