Nieuws

  • 26 juni, 2022
    De BBQ was druk bezocht. De lokatie was River Side in Appeltern, een schitterende plek.150 personen hadden zich tegoed gedaan aan een heerlijke en goed verzorgde BBQ met daarbij behorende drankjes. Er is veel onderling gesproken en er zijn weer diverse kaartjes uitgereikt aan elkaar. Een zeer...

UITNODIGING 13 MEI THEMA AVOND "HOE VERDER MET EUROPA"

Uitnodiging
Thema-avond 'Hoe verder met Europa' 13 mei in D'n Bogerd
 
23 mei : Verkiezingen voor Europees parlement
13 mei:  Thema – Avond “Hoe verder met Europa”
Plaats: D’n Bogerd (Boudewijn de Groot zaal)
Van Heemstraweg 53, 6651 KH Druten.
Aanvang: 20.00u
 
Met:
Inleiding: Martijn Vermeulen, leraar geschiedenis Pax Christi College.
Lezing: Leon  de Jonge, voorzitter van Ondernemers Vereniging Druten(OVD), bestuurslid van Ondernemend Maas en Waal (OMW).
Discussie: m.b.v. stellingen.
Jongeren, ouderen, politici, ondernemers, etc. Iedereen is van harte welkom!!
 
Programma deel 1
Verenigd Europa: van realiteit naar illusie?
Besluiten van de Europese Unie raken in toenemende mate de leefwereld van de gewone burger. Waar in het verleden ‘Brussel’ meer op afstand bleef, is daar tegenwoordig geen sprake meer van. Macht verschuift van Europese regeringssteden naar het bovennationale bestuur van de Europese Unie. De aanstaande Europese verkiezingen raken nog meer dan voorheen de belangen van burgers.
Historicus Martijn Vermeulen zal op 13 mei een voordracht verzorgen over ontwikkelingen die in de twintigste eeuw geleid hebben tot Europese eenwording. Na twee bloedige wereldoorlogen moest het roer om. Europese volkeren dienden te verbroederen en vooral samen te werken. Een verenigd Europa als garantie voor vrede en veiligheid?
 
Programma deel 2
Balans en grenzen aan samenwerking?
Het Europese experiment begon als economische samenwerking echter is inmiddels uitgegroeid tot politieke unie met alle problemen van dien.
De aanvankelijke pro-Europa houding maakt de laatste jaren steeds meer plaats voor een kritische houding tegen gevolge van nationalistische politiek sentimenten zoals bij de Brexit. Hierdoor dreigen de economische voordelen te veel op de achtergrond te raken.
Leon de Jonge zal pogen een eerste voorzet te geven over een discussie over de kerntaken van de toekomstige EU vanuit een economisch perspectief.
 
Gratis toegang
Deze discussieavond is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.
Wij hopen op een grote opkomst op 13 mei!
Plaats: D’n Bogerd (Boudewijn de Groot zaal),
Van Heemstraweg 53, 6651 KH Druten.
Aanvang: 20.00u
Datum: maandag 13 mei 2019
 

 

 

Websiteontwikkeling: Steenkamp Automatisering